Közélet

Filmforgatás: sokan megijedtek a lövöldözés hangjától, kiderült, mire kell még számítani a következő napokban

Sokan lövésekre lettek figyelmesek a fővárosban. A rendőrség friss közlése szerint a filmforgatás miatt még egy pár kényelmetlenségre fel kell készülni

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten. A Vaktöltény című közleményben azt írták, több kerületből aggódva telefonáltak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Tevékenység-irányítási Központjába, mert lövéseket hallottak szerda éjszaka. 

Behind,The,Scenes,Of,Movie,Shooting,Or,Video,Production,And
filmforgatás, film
Filmforgatás okoz fennakadásokat Budapesten / Fotó: Shutterstock

A BRFK csütörtökön reggel a Facebookon azt írta „Kedves követőink! Rögtön a közepébe. Tegnap este 10 óra magasságában nem volt lövöldözés a Hajógyári-szigeten! Filmet forgattak! Akció filmet! Sokan hívtak bennünket, mert lövések hangját hallották. Nálunk bejelentett, engedélyezett forgatás volt”. A lövésekre többen figyelmesek lettek a XIII. és IV. kerületben. Az online csoportokban egymást kérdezgették, hogy a géppuskaropogásnak tűnő hang vajon az-e, aminek ők hallották.  

A gyerekek üvöltenek félelmükben a lakásban a Marina parton

– írta egy aggódó anya egy XIII. kerületi Facebook-csoportban. A későbbiekben azonban továbbra is lehetséges lesz, hogy fegyverropogás töri meg az éjszaka csendjét.

A Police.hu friss közlése szerint április 12-én delegáció és filmforgatás miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz Budapest II. , III. és V. kerületében. A hajógyári-szigetre vezető K-hidat lezárják 12-én 17 óra 30 perctől április 13-án 5 óráig, valamint április 13-án 17 óra 30 perctől április 14-én 5 óráig. Továbbá április 12-én és 13-án is lezárják 21 órától 5 óráig a Budapest II. és III., Budai alsó rakpartot a Margit híd és az Ángel San Briz úti bevásárlóközpont parkolója között.  

 

 

Budapesti Rendőr-főkapitányság filmforgatás BRFK lövöldözés
Kapcsolódó cikkek