Hétfőn éjfélkor kellett volna leszállnia Bukarestben a Párizsból érkező gépnek, azonban a magyar fővárosban landolt, miután a pilótfülkében füstöt észleltek, írja a Transtelex a G4Media alapján. A lap úgy tudja, hogy a gép még mindig Budapesten van.

Air France Airbus A318 Aircraft Departure From Amsterdam
Fotó: AFP

Az esetről Lucian Mindruta újságíró számolt be, aki szerint vészhelyzetet jeleztek akkor, amikor a gép Budapest térségében szállt, utazómagasságban. 

Körülbelül 20-30 perccel a vészhelyzet bejelentése után pedig le is szálltak a Liszt Ferenc repülőtéren, írta a Facebook-oldalán. A bejegyzése szerint az információt egy, a gépen tartózkodó személytől kapta, akire épp várt Bukarestben.

A beszámoló szerint a leszállást követően a pilóták elmondták az utasoknak, hogy hol vannak, és hogy egy nem beazonosított műszaki probléma miatt szálltak le. Mint később kiderült, füstöt észleltek a pilótafülkében. A járművet jelenleg a tűzoltók vizsgálják.

Az Air France AF1088 járatszámú, Párizs–Bukarest-járata a kabinban érzékelhető füst miatt megszakította útját, és hétfőn 22:34 órakor leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

– írta közleményében a Budapest Airport. A helyszínen a tűzoltók átvizsgálták a repülőgépet, amely ma reggel, utasok nélkül repül vissza Párizsba. Az utasokért a légitársaság mentesítő járatot küldött, amely kedden, a reggeli órákban indul tovább Bukarestbe.