Közélet

Mozgósító mobilappal forradalmasítják a sorozást az ukránok

A digitalizáció az ukrán hadsereget is elérte. A mozgósítást hamarosan mobilalkalmazás segítségével könnyíti meg az ukrán hadsereg. A potenciális katonák megjelölhetik, hogy a fegyveres szerveken belül mely területeket és milyen karrierlehetőségeket választanának maguknak.

Az Ukrán Védelmi Minisztérium egy újdonságot fejlesztett ki, amely lehetővé teszi az ukrán állampolgárok számára, hogy elektronikus úton benyújthassák kérvényüket a mozgósításra és kiválaszthassák a megfelelő specializációt – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

Ukrainian,Recruit,Holds,A,Modern,Protective,Ammunition,-,Bulletproof,Vest
orosz-ukrán háború, toborzás, mozgósítás
Mobilapplikáció segíti majd a mozgósítást az ukrán hadseregnél / Fotó: Shutterstock

Katerina Csernohorenko, a védelmi tárca helyettes vezetője hétvégi interjúban beszélt a kezdeményezés részleteiről. Szerinte a következő lépés, hogy két kattintással lehessen jelentkezni az ukrán hadseregbe.

Legyen szó drónkezelői, tüzérségi pozíciókról vagy más posztokról, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet

– hangsúlyozta a miniszterhelyettes, hozzátéve, hogy a mobilizáció során kiemelt szerepet kap a célzott toborzás.

A politikus szerint mindez azt jelenti, hogy ha az emberek tisztában vannak a katonai karrierjük irányával, és saját döntésük alapján választhatnak szakmát, akkor az elektronikus behívók kérdése jelentéktelenné válik. A miniszterhelyettes úgy gondolja, hogy az Armija+ (magyarul Hadsereg+) mobilalkalmazás a digitalizációs fejlesztések egyik központi eleme lesz, amely magában foglalja majd a katonák egészségügyi lapját, fizetését és egyéb fontos információkat róluk.

A védelmi tárca 2024 nyarán tervezi elindítani az elektronikus katonai nyilvántartást, amely lehetővé teszi minden érintett számára, hogy online frissíthessék vagy bővíthessék adataikat a rendszerben.

Zelenszkij szerint Oroszország további 300 ezer katona mozgósítására készül

Finnország segít Ukrajnának megerősíteni a határok és a létfontosságú infrastruktúra védelmét, valamint orvosi kezelésben részesít ukrán katonákat. Többek között erről is tárgyalt az ukrán és a finn elnök.

 

mozgósítás orosz-ukrán háború toborzás elektronikus
Kapcsolódó cikkek