Az utazói visszajelzések és a szakmai tapasztalatok figyelembevételével az idei tavaszon is kisebb mértékben módosítottuk, frissítettük a decemberben meghirdetett menetrendet. Az évközbeni menetrendmódosítástól, azaz április 7-től több mint 40 vasútvonalon alkalmazkodik még jobban a MÁV-Volán-csoport 2023/2024-es menetrendje a munkába és iskolába járási, illetve a hazautazási és átszállási szokásokhoz.

20200213 Budapest Déli pályaudvar MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsijaFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A menetrend további felülivizsgálata az idei esztendőben is további két alkalommal – a nyári szezon kezdetén, illetve a tanév indulásakor, szeptemberben – lesz.

A jelenlegi, december 14-ig érvényes vasúti menetrend módosítása során – a járási egyeztetéseken túl – a tavaly nyári online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe vettük több vonal esetében, hogy a vonatok még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedhessenek, így téve vonzóbbá a közösségi közlekedést és növelve annak versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben.

A csoport közlése szerint a menetrend érvényességén belül az utasok számára kedvezőbb, rugalmasabb utazás biztosítása érdekében a szokásoknak megfelelően összesen évi három alkalommal – idén áprilisban, júniusban a nyári szezon kezdetekor, majd azt követően szeptemberben – végzik a évközi menetrendi módosítást. A MÁV-Volán-csoport a hivatalos oldalán közölt pontos részleteket. A honlapján letölthető menetrendben már közzétette a vasúttársaság az elő-, az utószezon és a nyári balatoni főszezon egyes vasúti menetrendi fejlesztéseit is. Ezen újdonságokról időben részletes tájékoztatást ad a MÁV-Volán-csoport. 

Történelmi váltás: márciustól másképp lehet utazni a MÁV és a Volán járatain – itt vannak a részletek

A MÁV-Volán tájékoztató oldalt indított, ami minden szempontra kitér az új tarifarendszer kapcsán.