Közel a befejezéshez a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának generálkivitelezésében épülő a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati épülettömbje, amelyet a nyáron adhatnak át – írja a Magyar Építők. A portál szerint Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. 

Nyárra készülhet el az ország jelenleg futó legnagyobb kórház fejlesztése

A mintegy 6100 négyzetméter hasznos alapterületű, három és fél szintes kórházi tömb építése az utolsó fázisába lépett. Még dolgoznak a kivitelezők a homlokzatok kialakításán, amelyből már csak az utolsó szakasz van hátra: az előtető és az árnyékolók felhelyezése zajlik. 

A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is.

Eközben belül is végső formáját ölti az épület: nagy erőkkel halad a festés, hideg- és melegburkolás, valamint az elektromos gépész szerelvényezés.

Elindultak a korábbi kórházépületet az újjal összekötő, mintegy 1000 négyzetméteres folyosó felújítási munkálatai is, ahol már folyamatban van a nyílászárócsere, a gipszkartonszerelés valamint a festés mázolás is

nyilatkozta lapnak Pető Anita, az Épkar építésvezetője.

A külső és belső munkálatok lezárása mellett a kivitelezők utolsó feladatai közé tartozik a környezet rendezése is, ahol 1200 négyzetméter külső térburkolat, 1460 négyzetméter aszfaltburkolat, illetve 880 négyzetméteren 40 darab új parkolóhely telepítésére van szükség. Hiába nehezítette a munkát az ősz–téli időjárás, a kivitelezők kitartásának köszönhetően a tervezett időben, 2024 júliusában átadhatják az új kórházépületet a lakosságnak és a szakembereknek.