Közélet

Orbán Viktor után David Cameronnal is tárgyalt Donald Trump

Korábban többen is bírálták Orbán Viktort, hogy a volt amerikai elnökkel tárgyalt, most David Cameron brit külügyminiszter utazott el Trump mar-a-lagói rezidenciájába.

Floridában tárgyalt David Cameron brit külügyminiszter Donald Trumppal, a külügyminisztérium szóvivője hétfői közleményében közölte: „Washingtoni látogatása előtt a külügyminiszter ma találkozik Trump volt elnökkel Floridában. 

Bevett gyakorlat, hogy a miniszterek rutinszerű nemzetközi szerepvállalásuk részeként találkoznak ellenzéki jelöltekkel.”

British Foreign secretary David Cameron visits
Korábban többen is bírálták Orbán Viktort, hogy a volt amerikai elnökkel tárgyalt, most David Cameron utazott el Trump mar-a-lagói rezidenciájába / Fotó: AFP

A The Telegraph cikke szerint Cameron most találkozik először a volt amerikai elnökkel azóta, hogy az elhagyta a Fehér Házat. A két politikus közötti megbeszélésen szóba kerülhetett Ukrajna, a gázai háború és a NATO jövője is. Egy kormányzati forrás azt mondta a The Telegraphnak, hogy a külügyminiszter azt akarta, hogy 

Trump „hallja meg, mennyit fordítunk a védelmi kiadásokra, és a produktív találkozón hangsúlyossá váljon a két ország közötti különleges kapcsolat kiterjedtsége és ereje”. 

Cameron kedden és szerdán átutazva Washingtonban találkozik más republikánusokkal is. 

Korábban a Világgazdaság is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor többnapos látogatást tett az Egyesült Államokban, melynek keretében március 8-án Donald Trump volt amerikai elnökkel és jelenlegi republikánus elnökjelölttel tárgyalt. A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program. Az esti programról rövid videókat is megosztott Orbán Viktor stábja a közösségi oldalakon, de számos egyéb kép és videó is elárasztotta az internetet, amelyek a találkozóról készültek. 

A Trump–Orbán-találkozótól hangos a külföldi sajtó: a volt elnöknél járt „a keményvonalas magyar vezető”

Szinte az összes nagyobb külföldi médium beszámolt a Trump–Orbán-találkozóról. Orbán Viktor többnapos látogatást tett az Egyesült Államokban.

 

Orbán Viktor Donald Trump David Cameron
Kapcsolódó cikkek