Ismerem a kormány prioritásait, és tudom, hogy a budapestieknek elemi érdekük a kormány és a főváros közötti folyamatos együttműködés – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Szentkirályi Alexandra. 

_CZ_4577
 Szentkirályi Alexandra szerint a főváros olyan, mintha örökké lomtalanítás lenn / Fotó: Kurucz Árpád

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje szerint nem lehet hatékonyan fejleszteni a várost, hogyha valaki folyamatosan abból csinál politikai terméket, hogy Orbán Viktorral hadakozik, miközben az említésre érdemes fejlesztéseket nem a Fővárosi Önkormányzat végzi Budapesten, hanem a magyar állam. Szentkirályi Alexandra szerint

ha végigsétálunk Budapesten, akkor sok helyen azt látjuk, hogy olyan, mintha örökké lomtalanítás lenne, amit sosem takarítanak el.  

Azt is mondta, hogy egy nagyvárosban a közlekedés mindig is összetett és érzékeny kérdés lesz. „Ezért sem értek egyet azzal, hogy Karácsony Gergely teljesen felelőtlen módon festékcsíkok felfestegetésével próbál közlekedést szervezni. Ennek az lett az eredménye, hogy a bicikliseknek sokszor centikre kell eltekerniük a buszok és a dugóban álló autók mellett” – mondta a politikus. Hozzátette, hogy a kialakult helyzet nem jó azoknak, akik autóval járnak, és sokkal több időt töltenek a dugóban, és nem jó a bicikliseknek sem, mert veszélyes, illetve nem jó a budapestieknek sem, akik az egyre romló levegőjű városban kénytelenek élni.

Kifejtette, hogy a régi HÉV-szerelvényeket a kormánnyal együttműködve, annak támogatásával kell lecserélni, azonban szerinte „ehhez megint csak konstruktív hozzáállást kellene tanúsítania a fővárosnak. Az nem működik, hogy folyamatosan panaszkodunk, hogy a kormány semmit sem fejleszt, nem segít”.