Közélet

Tűzvész: robbanások egy oroszországi ipari vállalatnál

Az orosz RIA hírügynökség külön idézte a gyár vezetőségét, amely szerint a lángokban álló, négyezer négyzetméteres épület nem a gyáré, bár annak a területén található.

Nagyszabású tűzvész ütött ki az oroszországi jekatyerinburgi Uralmaszavod vállalatnál – számolt be az orosz média. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a nagyüzemben keletkezett tűz területe 4000 négyzetméterre nőtt. A helyi lakosok arról számolnak be, hogy a város különböző részeiből fekete füstcsíkok láthatók.

Az orosz RIA hírügynökség külön idézte a gyár vezetőségét, amely szerint a lángokban álló, 4000 négyzetméteres épület nem a gyáré, bár annak területén található.

Nyílt források szerint az Uralmaszavod a kohászati, bányászati, építőanyag- és energiaipari berendezések oroszországi piacának egyik vezetője. Noha az egyik legismertebb ukrán forrás szerint egy katonai létesítményt találhattak el az ukránok, valójában nem arról van szó. A jekatyerinburgi Uralmas- és a nyizsnyijtagili Uralvagonzavod között elég nagy a különbség. Az elsőnek, amely érintett a tűzvészben semmi köze a tankok gyártásához. A cég is kijelentette, hogy nem az ő gyáruk ég. Az Uralmaszavod berendezéseket gyárt bányászat, fémművesség, cementipar és energetikai létesítmények számára, beleértve az atomerőműveket is.

 

tűzvész oroszországi Uralmashzav orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek