Közélet

Jön a strandidő, de záporok, zivatarok is lesznek

Harminc fokra melegszik fel a levegő.

Igazi strandidő ígérkezik a jövő héten, noha az előrejelzések szerint elszórtan záporok, zivatarok is lesznek. 

Young,Beautiful,Blonde,Caucasian,Woman,Smiling,Happy,Outdoors,On,A
A jövő héten 30 fokra kúszhat fel a hőmérséklet / Fotó: Desizned

A hét első napján sok napsütésre, nyárias időre számíthatunk. A délután megnövekvő gomolyokból csak elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Gyenge marad a szél, de akár 30 fokra is felmelegedhet a levegő – írja a Köpönyeg.hu előrejelzésében. 

Kedden is többórás napsütés várható, gomolyfelhőkkel. Eleinte inkább csak a Nyugat-Dunántúlon, majd estétől elszórtan máshol is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél estétől megerősödik, kicsit lehűl a levegő, 25-26 fok várható.

A ragyogó napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet szerdán, és elsősorban a Dunától keletre fordul elő zivatar vagy zápor. 24-26 fok valószínű délután.

A hét vége felé közeledve fátyol- és gomolyfelhők zavarják a többórás napsütést, csütörtökön csak néhol fordulhat elő csapadék, ismét 30 fokra kúszhat fel a hőmérő higanyszála. 

Pénteken már erősen gomolyfelhős időre van kilátás, és szórványosan zápor, zivatar is kialakul. Többfelé megélénkül az északnyugati szél, de marad a meleg,  22–29 fok közötti értékeket mérhetünk.

 

strandidő csapadék időjárás
Kapcsolódó cikkek