BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyit keresett tavaly Nagy Feró, Ákos és Majka

Napfényre került több zenész gazdasági beszámolója: kiderült, mennyit keresett tavaly Kovács Ákos és Majka cége. Nagy Feró egy kisebb lakás árát termelte ki fellépéseivel és a jogdíjakkal.

Összesen 35 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2023-at Nagy Feró cége – írta a Pénzcentrum. Mint a Nagyferó Kft. éves beszámolójából kiderült, a Beatrice-alapító nem vett ki osztalékot, az adózott eredményt az eredménytartalékba helyezte.

NAGY Feró
Nagy Feró egy kis lakásnyi pénzt keresett tavaly / Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Nagy Feró cége így több mint 11 millió forinttal tudta javítani előző évi számait, ráadásul úgy, hogy a nettó árbevétel kevesebb volt 2022-höz képest (tavaly 99 millió 650 ezer forint, előtte évben pedig 103 millió 793 ezer forint).

A beszámolóhoz csatolt határozat szerint Feró az összes adózott eredményt a cég eredménytartalékába helyezte át, osztalékot nem vett ki, ahogyan 2022-ben sem.

A zenész cégének 2023-ban egy alkalmazottja sem volt, pedig 2022-ben még átlagosan két főt foglalkoztatott az üzleti évben. A Nagyferó Kft.-nek 2023 végén 4,2 millió forint rövid lejáratú kötelezettsége volt, körülbelül 800 ezerrel kevesebb, mint 2022 végén. A cég személyi ráfordításokra 37 millió 346 ezer forintot költött a tavalyi évben, 2022-ben ez még csak 26,7 millió forint volt.

A tavalyi gazdasági beszámolók szerint Kovács Ákos Fehér Sólyom Bt. nevű cégének a bevétele az előző évhez képest csökkent – 518 millióról 468 millióra –, az adózott eredménye viszont 275 millióról 335 millió forintra nőtt. Mint írják, a cég osztalékot nem fizetett.

Gáspár Laci GL Sztár Bt. nevű cégének 2023-as eredményei (54 millió forint) hasonlók voltak, mint egy évvel korábban, de ezúttal kilencszer nagyobb profitot termelt, mint 2022-ben: 27 millió forintos adózott eredménnyel zárt a korábbi 3,3 millió után – írja a 24.hu. Az összeg az eredménytartalékba került, ugyanis nem fizetett a cég osztalékot itt sem.

A beszámolókból az is kiderült, hogy Majka 80 milliót, Rubint Réka pedig 28 milliót vett ki tavaly a cégéből.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.