BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha nem volt még ennyire egyszerű nyitva tartó gyógyszertárat találni

Az EgészségAblak alkalmazással könnyen, gyorsan és egyszerűen férhetünk hozzá egyre több egészségügyi szolgáltatáshoz, már gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciók is elérhetőek a mobilalkalmazásban.

Gyógyszertárkereső és szűrővizsgálati funkciókkal bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnapi közleményében. 

 Gyógyszertárkereső funkcióval bővült az EgészségAblak alkalmazás / Fotó: Illyés Tibor

Rétvári Bence hangsúlyozta: az EgészségAblak alkalmazással könnyen, gyorsan és egyszerűen férhetünk hozzá egyre több egészségügyi szolgáltatáshoz. Az alkalmazás egyre népszerűbb, már több mint 3 millióan töltötték le, havonta 2,5 milliószor nyitják meg, és több mint 9 millió leletet töltenek le belőle. 

A gyógyszertárkereső funkcióval mostantól egyszerűen és gyorsan megtalálhatjuk a hozzánk legközelebbi nyitva tartó gyógyszertárakat. Az alkalmazás az ügyeletes gyógyszertárakat és azok nyitvatartási idejét is megjeleníti, szükség esetén útvonaltervet is mutat, hogy a felhasználók könnyen odataláljanak – áll a közleményben. 

A Szűrővizsgálatok menüpont jelentős segítséget jelent azoknak, akik meg akarják előzni a legjellemzőbb súlyos betegségek kialakulását. Az új funkcióval a felhasználók életkoruk és nemük alapján tájékoztatást kapnak a kötelező népegészségügyi szűrővizsgálatokról és ajánlott szűrővizsgálatokról, mint például 

  • az emlőszűrés, 
  • méhnyakrákszűrés, 
  • csontsűrűségmérés, 
  • mellkas-szűrővizsgálat. 

Az alkalmazásban a szűrés részletes leírása mellett megtalálható az ajánlott gyakoriság és az igénybevétel helye is. 

Az EgészségAblak számtalan egészségügyi szolgáltatást nyújt. Elérhető benne az összes egészségügyi dokumentum, így a leletek, zárójelentések és laboreredmények is. Az alkalmazás a kiváltandó és már kiváltott recepteket is tartalmazza, valamint a gyógyszerek betegtájékoztatóit. Tartalmazza továbbá a háziorvos nevét, rendelési idejét, telefonszámát. Ellenőrizhető vele, hogy befizették-e utánunk a társadalombiztosítási járulékot, érvényes-e a tajszámunk – foglalta össze az államtitkár. 

Kitért arra is, hogy az Egészség A-tól Z-ig menüpontban 1900 tünet és betegség közérthető és pontos leírása olvasható. Az EgészségAblakból közvetlenül hívható az EgészségVonal is a nap 24 órájában. Egyes járóbeteg-rendelések időpontjai már most megjelennek az alkalmazásban, júliustól pedig fokozatosan bővülő körben foglalni is lehet majd időpontokat a szakrendelésekre. 

Az EgészségAblak alkalmazás minden okostelefonra letölthető, ingyenes, használatához az első belépéskor meg kell adni a TAJ-számot, az ügyfélkapu-azonosítót és a kódot – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.