BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kigyulladt egy Boeing hajtóműve a levegőben – videó

Kényszerleszállást hajtott végre egy Boeing 737-800-as, amikor röviddel a felszállás után a gép egyik hajtóműve kigyulladt.

Tűz ütött ki a Melbourne-be tartó Virgin Australia Boeing 737-800 típusú repülőgépen, a fedélzeten utazó 67 utason kívül egy hatfős személyzet tartózkodott. A gép az új-zélandi Invercargill városában landolt, az incidens egy esetleges madárcsapásból eredhetett – közölte írásban a légitársaság operatív igazgatója.

Fotó: AFP

Az ABC News cikke szerint a lángokat nem sokkal azután érzékelték, hogy a gép felszállt a queenstowni repülőtérről. Az incidens idején történtekről további információk nem ismertek – mondta a repülőtér szóvivője.

Jelenleg nem tudunk arról, hogy az utasok vagy a személyzet megsérült volna

 – közölte a szóvivő. Az utasokat éjszakára Invercargillben szállásolták el, és gondoskodnak az továbbszállításukról is. Az 53 ezer lakosú Queenstown népszerű turisztikai célpont Új-Zéland déli szigetén, amely a síelésről, a kalandturizmusról és az pazar hegyi kilátásokról is híres. 

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy Mike Whitaker, a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) igazgatója szerint a Boeing „hosszú út” előtt áll a felmerült, immár sorozatosnak mondható biztonsági problémák megnyugtató és mindent kielégítő kezelésében.

Mint ismert, a Boeing kálváriája az Alaska Air légből pottyant vészkijárati ajtójával kezdődött még január elején, azóta 

  • beragadt futómű miatti kényszerleszállások,
  • tűzesetek,
  • elhagyott, jobb esetben csak kilazult alkatrészek okozta hibák
  • a gyártás során a beszállítóknál tapasztalt minőség-ellenőrzési kritikák 

miatt került kereszttűzbe a világ – Airbus mögött – második legnagyobb polgárirepülőgép-gyártója.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.