BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli: készültségbe helyezték a fehérorosz hadsereget – kiképzés az ukrán határon

A fehérorosz védelmi minisztérium a Telegramon jelentette be, hogy ellenőrzik a hadsereg felkészültségét egy esetleges bevetésre. A vizit célja a teljes katonai struktúra felmérése lesz, végül pedig kiképzést is tartanak az ukrán határ mentén.

Váratlanul bejelentette a fehérorosz védelmi minisztérium, hogy ellenőrzik a hadsereg készültségét. A vizit alatt azt mérik fel, hogy a katonaság egyes alakulatai képesek-e azonnal ellátni a rájuk bízott feladatokat.

Oath-taking ceremony held for young soldiers in Minsk
Fehéroroszország
hadsereg
Minszk
ellenőrzés
kiképzés
Először felmérik a fehérorosz hadsereg felkészültségét, utána gyakorlatoznak az ukrán határ mellett / Fotó: AFP

Az ellenőrzés a műveleti parancsnokságot, a különleges műveleti erőket, a rakétás egységeket és a tüzérséget, valamint a légvédelmi erőket érinti 

– írta meg a Belarusz Köztársaság Védelmi Minisztériuma a Telegramon.

A művelet első szakaszában a vizsgált területek operatív feladatait, műszaki, biztonsági és védelmi szervezési feladatait, valamint a bevetésre történő felkészülést dolgozzák ki. Ezt követően a katonai egységek és alegységek kiképzése kezdődik majd.

A kiképzések a breszti és homeli régiókban lévő gyakorlóterepeken zajlanak majd. 

Breszt és Homel megye egyaránt az ukrán határ mellett van.

A közleményben azt írták, hogy az ellenőrzés során a katonai egységek mozgása a közutakon is zajlik majd.

Fehéroroszország hadserege felkészült az atomfegyver alkalmazására

A fehérorosz haderők Oroszországgal közösen már május óta nukleáris hadgyakorlaton vesznek részt. Fehéroroszország erői a felkészültség és a potenciálnövelés miatt vesznek részt a hadgyakorlaton.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.