BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változások jönnek a H8-as HÉV vonalán – célkeresztben a Forma–1

A július 13–14-i hétvégén rövidített útvonalon jár a gödöllői HÉV. A H8-as vonalán tervezett karbantartások miatt pótlóbuszokkal utazhatunk szombaton és vasárnap.

A H8-as HÉV rövidített útvonalon, csak az Örs vezér tere és Kerepes között jár a július 13–14-i hétvégén – jelentette be szerdán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

H8-as HÉV, BKK
A július 13–14-i hétvégén rövidített útvonalon jár a H8-as  HÉV / Fotó: Róka László

A fővárosi közlekedési vállat közleményében azt írta, Kerepes és Gödöllő között a H8-as HÉV vonalán karbantartás miatt pótlóbuszok közlekednek szombaton és vasárnap. A HÉV-szerelvények pótlására három buszjárat indul

  • Kerepes és Gödöllő között a H8-as alapjárat Szilasliget és Mogyoród érintésével,
  • Kerepes és Gödöllő között a H8E gyorsjárat Szilasligetet és Mogyoródot nem érintve,
  • Mogyoród és Szentjakab között pedig a H8SZ járat.

A menetrendek elérhetők a https://bkk.hu/menetrendek#H8 weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben.

A vonal karbantartása azért is indokolt, mivel egy héttel később, július 19. és 21. között a Mogyoród melletti Hungaroringen rendezik meg a Forma–1-es Magyar Nagydíjat, emiatt megnövekedett forgalomra kell számítani közúton és a tömegközlekedési vonalakon egyaránt.

Értékes Forma–1-es relikvia kerül kalapács alá a Magyar Nagydíjon

Egy Max Verstappen által aláírt Forma–1-es versenyruhát bocsátanak árverésre a július 21-én sorra kerülő 39. Magyar Nagydíjon. A felszereléshez járt a sisak és a kesztyűk is. Az értékes relikviát a Forma–1-es autós gyorsasági vb-sorozat állandó magyar főorvosa, Hetzman T. László kínálta fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.