Logisztika

Lezárják a Balatoni Bringakör egy részét

A kerékpárút lezárására azért kerül sor, mert annak forgalmát a Balatonszentgyörgyi különszintű csomópont környezetében, közlekedésbiztonsági okokból nem lehet a 76. számú főút új nyomvonalára terelni.

„Az M76 építése kapcsán 2019. augusztus 5-én lezárják a Balatonszentgyörgy, Gulya csárda és a Balatonberény bekötőút mellett futó Balatoni Bringakör kerékpárutat” – tudatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleményében. E szerint a kerékpárút lezárására azért kerül sor, mert annak forgalmát a Balatonszentgyörgyi különszintű csomópont környezetében, közlekedésbiztonsági okokból nem lehet a 76. sz. főút új nyomvonalára terelni.

A kivitelező augusztus 5-én megkezdi a meglévő kerékpárút bontását, amihez az érintett szakasz teljes lezárására van szükség az I. ütem kivitelezésének végéig, várhatóan 2020. július 31-ig.

Fotó: Vémi Zoltán

A kerékpárosok Keszthelyet Balatonszentgyörgytől helyi közutakon kijelölt kerékpáros nyomon közelíthetik meg, Balatonberénynél pedig vissza tudnak csatlakozni a meglévő Balatoni Bringakörre – emeli ki a közlemény. A NIF arra kéri a közlekedőket, hogy vegyék figyelembe a kihelyezett táblákat és tartsák be a sebességkorlátozást.

M76 bicikliút építkezés lezárás
Kapcsolódó cikkek