Logisztika

Buszbeszerzési dömpinget hozott a nyár a Volán-társaságoknál

Összesen 460 darab autóbusz beszerzésére hirdetett közbeszerzési eljárást a Volán Buszpark.

Összesen 460 darab autóbusz beszerzésére hirdetett közbeszerzési eljárást a Volán Buszpark Kft. (VBP) – a vonatkozó kiírások az európai uniós közbeszerzési értesítőben jelentek meg. Mint arról a Világgazdaság is beszámolt, a Volánbusz Zrt. a múlt héten két tendert is megjelentetett 195 jármű beszerzésére, vagyis két héten belül 655 autóbuszra kapcsán tett közzé pályázatokat a két társaság. Ez a volumen már nagyobb tételnek minősül, hiszen a Volán-portfólió teljes flottájának mintegy 10 százalékát teszi ki. A Magyarbusz értesülései szerint a beszerzési dömping ezzel még korántsem ért a végére, és a közeljövőben újabb közbeszerzések kiírása várható.

Fotó: MTI / Jászai Csaba

Visszatérve a friss ajánlatkérésekre, a VBP mint a közlekedési központok flottakezelője 120 plusz további 12 opciós darab elővárosi és 60 plusz 6 darab opcionális városi kivitelű csuklós autóbusz leszállítására vár jelentkezőket.

Ezenfelül 178 plusz 17 új, alacsony belépésű, kéttengelyes szóló és 61 darab (plusz 6 darab opciós) új, normál padlós, kéttengelyes szóló jármű beszerzését is elindította. Az ajánlattételi határidő a csuklós és a szóló járművek esetében is augusztus 29. Az opcionális módon feltüntetett autóbuszok esetében az ajánlatkérőnek a szerződéskötéskor kell nyilatkoznia arról, hogy le kívánja-e hívni ezeket a tételeket is. A járművek megérkezésének végső határideje a Volánokhoz a megállapodás aláírásától számított 365 naptári nap.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

VOLÁN Buszpark Kft. buszok beszerzés VOLÁN
Kapcsolódó cikkek