Logisztika

Márciusban két állomást is lezárnak a hármas metró középső szakaszán

Két belvárosi állomás lezárásával folytatódik tavasszal az M3-as metró felújítása.

Az M3-as metró déli szakaszának rekonstrukciójával párhuzamosan 2020 tavaszán elkezdődik a belvárosi szakaszon is az állomások felújítása:

március 9-től lezárják a Ferenciek tere és az Arany János utca metróállomást.

Ettől a naptól az M3-as metró hétköznapokon továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, azonban az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül áthalad – olvasható a BKK közleményében. A két lezárt állomás környéke a sűrű követésű belvárosi felszíni járatokkal, – ajánlottan a megszokottnál gyakrabban induló 2-es villamossal, a kiskörúti járatokkal és a Rákóczi úti autóbuszokkal – továbbra is elérhető marad. A Ferenciek tere lezárásával a Buda felől érkezőknek, illetve a Buda felé továbbutazóknak a BKK új utazási irányokat ajánl, többek között a megszokottnál sűrűbben induló M4-es és az M2-es metrót. Az Arany János utca metróállomás lezárásához kapcsolódóan a 72-es és a 73-as trolibusz útvonalát a Deák Ferenc térig hosszabbítják meg.

Ahogy a BKK korábban közölte,

a Nagyvárad tér és Lehel tér közötti középső szakasz teljes lezárására csak a déli szakasz átadása után, várhatóan ősszel kerül sor,

addig azonban már lezárva marad a Ferenciek tere és az Arany János utca állomás is.

A metrórekonstrukcióval kapcsolatban minden információ megtalálható a BKK és a BKV felújítással foglalkozó oldalain: a forgalmi változások és a térképek elérhetők ezen a címen, projektinformációkért, hírekért, érdekességekért pedig, kérjük, keressék fel ezt az oldalt.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Ferenciek tere és környékének közlekedése

A Ferenciek tere és környéke elérését továbbra is biztosítja a felszíni kötöttpályás közösségi közlekedési hálózat – a megszokottnál sűrűbben induló 2-es villamos a Duna-parton, illetve a 47-es és a 49-es villamos az Astoriánál –, továbbá a Kossuth Lajos utca–Erzsébet híd útvonalon rendkívül sűrűn közlekedő buszjáratok. A Hegyalja úti, az Attila úti és a dél-budai autóbuszokról a 2-es villamos a Március 15. téren átszállva érhető el. A kényelmes utazás érdekében mind a kiskörúti villamosok, mind a Rákóczi úti buszjáratok rendelkeznek szükség esetén forgalomba állítható tartalék járművekkel.

A BKK a Ferenciek tere metróállomás lezárása miatt javasolja, hogy a Buda felől, vagy Buda felé utazók a Deák Ferenc tér, a Kálvin tér vagy az Astoria csomópontban történő átszállással tervezzék utazásukat az M2-es, az M4-es metróval, vagy a Rákóczi úton közlekedő buszokkal.

Az Arany János utca és környékének közlekedése

Az Arany János utca metróállomás lezárásával egyidőben – már március 7-től, szombattól – a Deák Ferenc térig meghosszabbítják a 72-es és a 73-as trolibusz útvonalát, segítve így nem csak a Nyugati pályaudvar, hanem a Deák Ferenc tér felől is a lezárt metróállomás környékének megközelítését. A környezetbarát trolibuszok az Arany János utca és a Deák Ferenc tér között felsővezeték használata nélkül közlekednek.

ferenciek tere Metro hármas metró BKV felújitás BKK Arany János utca
Kapcsolódó cikkek