Logisztika

Patthelyzet a 3-as metró felújításánál

Megrekedtek a tárgyalások a BKV és az M3 metró felújítását végző Swietelsky között.

Megrekedtek a tárgyalások a BKV és az M3 metró felújítását végző cég között, ezért tovább tart a felújítás, vagy pedig drágább lesz – írja Facebook-oldalán a budapesti Fidesz.

A kormánypárt fővárosi képviselőcsoportja választ vár Karácsony Gergely főpolgármestertől arra, mi az oka annak, hogy nem tudott megállapodna a BKV és a Swietelsky. Továbbá arra is választ várnak, hogy

  • szükség van-e új közbeszerzés kiírására az M3 metró középső szakaszának felújításához,
  • mennyivel lesz drágább és mennyivel fog tovább tartani a felújítás,
  • veszélybe kerültek-e az európai uniós támogatási összegek?
  • Felszólítják a városvezetést, hogy vizsgálják felül az elrendelt lezárásokat és metrópótlásokat, annak érdekében hogy a járványhelyzet csúcsán a legrövidebb ideig keljen pótlóbuszokat használni.

    Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

    Kedden az RTL Híradó számolt be arról, hogy nem sikerült megállapodni a 3-as metró középső szakaszának alagútfelújításáról a BKV-nak és a Swietelsky Vasúttechnika Kft-nek.

    Mint a Világgazdaság megírta, a vitát az okozza, hogy a kivitelező a projekt korábbi csúszásai és más költségnövekedés miatt 18 milliárd forint plusz pénzt kér a közlekedési cégtől, amelyik viszont ennek legfeljebb a felét, 9 milliárdot lenne hajlandó kifizetni.

    M3-as metró BKV Swietelsky Kft. metrófelújítás
    Kapcsolódó cikkek