Logisztika

Javuló pályára állt a Waberer’s

Továbbra is a nemzetközi fuvarozási szegmens teljesít a legrosszabbul a cég üzletágai közül, ugyanakkor a jelentős autóipari kitettséggel rendelkező társaságot nem érintette érdemben a szektor lassulása a csiphiány miatt – áll a gyorsjelentésben.

Nem változott érdemben a Waberer’s csoport árbevétele az idei első negyedévben az előző három hónaphoz képest, a bevételek 142,3 millió eurót értek el.

Az éves mínusz viszont döntően a nemzetközi fuvarozási üzletág eredményének köszönhető

– derül ki a logisztikai cég első negyedéves jelentéséből.

Erőt gyűjt még a Waberer’s

Eltúlzottnak tartja a Waberer’s gyorsjelentését övező várakozásokat a Concorde elemzője.

A honlapjára feltöltött riport szerint

az árbevétel jelentős, 18,1 százalékos mélyrepülésbe került az előző év azonos időszakához képest.

Az éves esés a cég szerint a tavalyi nyár során bevezetett, a társaság hosszú távú stratégiájával összhangban álló kereskedelmi sáv modellnek köszönhető, mely keretében – alacsonyabb flotta méret mellett – kizárólag a nyereségesen üzemeltethető földrajzi régiókat, illetve ügyfeleket szolgálják ki. Az időszakban a rendszeres EBIT már egymás után a 3. negyedévben volt ismét a pozitív tartományban, és 2021 első negyedévében 4,5 millió eurót-t ért el. A cég közleményében emlékeztet, ez az EBIT érték – a Brexit, illetve a pandémiás helyzet okozta operációs kihívások, és az Európa szerte megfigyelhető ipari kibocsátás és fogyasztás ingadozás ellenére – 2017 negyedik negyedéve óta a legmagasabb volt.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A rendszeres nettó eredmény 2,7 millió euróra nőtt 2021 első negyedévében, ami 5,2 millió eurós javulást jelent 2020 első negyedévének rendszeres, illetve 5,8 millió eurós javulást a bázis időszak riportált nettó eredményéhez képest.

Habár számtalan társaság felhagyott az Egyesült Királyságba történő szállításokkal, a Waberer’s stratégiai piacának tekinti a szigetországot – erre is utalt a Waberer’s International vezérigazgatója, a Világgazdaságnak adott korábbi interjújában. A társaság közleménye szerint a Brexit miatti adminisztrációs nehézségekkel minden szereplőnek meg kellett küzdenie, de mára azt lehet mondani, hogy az unió elhagyása miatti bizonytalanságokra megnyugtató válaszok születtek meg.

A csoport jelentős autóipari kitettséggel rendelkezik, megrendeléseinek ötödét az autószektorból adják le. A gyártóktól érkező rossz hírek ellenére a vizsgált időszakban mindössze eseti termeléscsökkenéssel, gyárbezárásokkal találkoztak, ezek – a dokumentum szerint – nem voltak érdemi hatással a publikált számokra.

Brexit logisztika szállítmányozás bevétel koronavírus-válság nyereség pandémia fuvarozás Waberer’s
Kapcsolódó cikkek