Logisztika

Már lehet tekerni az új Bubikkal

A BKK közösségi kerékpárjait a város 158 pontján lehet elérni.

A közlekedők csütörtöktől egy modernebb, könnyebben használható, ráadásul – az új üzemeltetési struktúra miatt – a főváros számára takarékosabb Mol Bubit vehetnek birtokukba, mely támogatja a fenntartható és élhető Budapest vízióját – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) oldalán.

A Bubit a belső tesztek után utolsó lépésként több száz felhasználó segítségével tovább tesztelték, az ebben az időszakban felmerülő hibákat pedig javították.

Így május 20-án elindult a megújult közbringaszolgáltatás, a BKK közösségi kerékpárjait a város 158 pontján lehet elérni.

A szolgáltatás kizárólag a Mol Bubi applikációval használható.

Fotó: MTI/Mónus Márton

A szolgáltatás részeként a Mol Bubi díjstruktúrája is megújult:

a havi bérlet 500 forintba, az éves bérlet 5000 forintba kerül. Érvényes Bubi bérlettel a rövid utazások (30 percen belül minden alkalommal) változatlanul díjmentesek. A korábban alkalmazott kaució teljesen megszűnt.

Alkalmi felhasználóként egy egyszeri 100 forintos bankkártya-regisztrációs díjat kell fizetni a legelső használatkor, de még az is lebiciklizhető az első utazáskor Egy regisztrációval egyidejűleg továbbra is akár 4 kerékpár használható.

Mol Bubi
Kapcsolódó cikkek