Logisztika

Tömegesen hagyják el Indiát légi úton

A legnépszerűbb úti célok Dubaj és a Maldív-szigetek, amely területek most biztonságosabb bázist jelentenek a koronavírus elől.

Indián a világ szeme, ahol áldatlan állapotok uralkodnak a súlyosbodó járványhelyzet miatt. Aki csak teheti, elhagyja az országot. A módosabb állampolgároknak erre több lehetőségük van, hiszen saját magánrepülővel utazhatnak külföldre. A társadalom krémjét képező iparmágnások és a bollywoodi filmcsillagok mellett azonban új szereplők is megjelentek a szektor szolgáltatásait igénybe vevők között.

A felső- és középosztálybeli családok összefognak anyagilag, hogy közösen elutazhassanak – derül ki Kanika Tekriwal, a JetSetGo magánrepülő vállalat vezérigazgatója, a CNBC-nek adott nyilatkozatából.

A legnépszerűbb úti célok Dubaj és a Maldív-szigetek, amely területek most biztonságosabb bázist jelentenek a koronavírus elől.

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt hetekben 900 százalékkal emelkedett a foglalások száma.

Meglepetésre, a magánrepülés már nemcsak az elit kiváltsága. Az utazók 70-80 százaléka az alacsonyabb szociális rétegből kerül ki, akik arra gyűjtögettek, hogy elhagyhassák a földi pokolként emlegetett országot. Vannak, akiknek ez a féléves fizetésükbe kerül. Az utazás hátterében tehát korántsem a turizmus áll, a legtöbben attól félnek, hogy pont az anyagi helyzetük miatt nem részesülnek majd megfelelő orvosi ellátásban, ha utoléri őket a vírus. Az igazgató szerint bizonyos esetekben

a magánrepülőgép még olcsóbb lehet, mint a kórház ára, ahol a napi díj 2500 dollárba kerül.

Összehasonlításképp, ha két családtag két hétig fekszik kórházban, az pont a duplája egy dubaji útnak.

A JetSetGo a növekvő kereslet ellenére sem emelt árat, állításuk szerint az etikátlan lenne. Pozitív koronavírusteszttel senkit nem engednek fel a járatra, de nemzetközi légi mentőszolgálatot biztosítanak.

Dubaj magánrepülő JetSetGo covid India luxus
Kapcsolódó cikkek