Logisztika

Újraindítja vasúti járatait a RegioJet

A RegioJet június 13-tól újraindítja a vonatait Budapest–Győr–Bécs–Brünn–Prága útvonalon.

A RegioJet, Közép – Európa vezető magánvasút társasága június 13-án újraindítja a vonatait Budapest–Győr–Bécs–Prága útvonalon. A legolcsóbb jegyárak Budapest – Prága útvonalon 16 euróért , a Budapest – Brno között 9 euroért és a Budapest – Bécs útvonalon 9 euroért válthatóak.

A Regiojet járatai naponta kétszer kötik össze Budapestet Béccsel és Prágával.

Ezzel egyidejűleg a Regiojet május 29-én elindította a Győrt és Budapestet Zágrábon kereszetül, a horvát tengerparti városokkal, Splittel és Fiuméval összekötő éjszakai járatait. Közel 5 ezren váltottak már meg a jegyüket Magyarországról a Horvátországba közlekedő éjszakai vonatra.

A Horvátországba közlekedő vonatok júniusban hetente háromszor, míg Júliusban és Augusztusban naponta közlekednek.

Fotó: RegioJet

Radim Jančura, a Regiojet tulajdonosa elmondta:

Budapesten építjük ki újabb bázisunkat, a legjobb minőséget a legjobb áron kínáló vasúti járataink számára. Ezen a nyáron a vonataink naponta háromszor kötik össze Budapest és Győrt Brünnel és Prágával naponta kétszer Budapestet Győrrel Mosonmagyaróvárral és Béccsel és naponta Budapestet és Győrt, Pozsonnyal, Zágrábbal, Splittel és Fiuméval

A nemzetközi összeköttetések mellett társaságunk Bécsen keresztül Prágába közlekedő járatai belföldi utazásra is igénybe vehetőek Budapest Győr és Mosonmagyaróvár útvonalon.

Már minden útvonalra foglalhatóak a menetjegyek a weboldalon.

Budapest – Prága útvonalon a menetjegyek a következő árakon válthatóak:

  • Low-cost Class 16 EUR-tól
  • Standard Class 20 EUR- tól
  • Relax Class 25 EUR- tól
  • Business Class 35 EUR-tól
  • A jegyárak valamennyi osztályon tartalmazzák az ingyenes helyfoglalást, internetelérést (WIFI), valamint hozzáférést a legfrissebb napilapokhoz és folyóiratokhoz egyaránt. A Budapest–Bécs–Brünn–Prága útvonalon közlekedő RegioJet vonatokon a következő négy kocsiosztályon lehetséges az utazás – low-cost, standard, relax és business. A standard osztályként közlekedő Astra típusú kocsikon lehetőség van az ülésekbe épített kijelzőkön filmnézésre, zenehallgatásra, valamint további szórakoztató tartalmak teszik élvezetessé az utazás perceit. A low-cost osztály kivételével valamennyi osztályon minden utas frissen főzött Illy kávét, illetve szénsavmentes ásványvizet kap.

    A business osztályon utazók ezen felül pezsgőt, narancslevet és édessüteményt kapnak az ülőhelyükön felszolgálva. Az utazás során rendkívül kedvező áron vásárolhatnak további ételeket és italokat a vonat utasai. Példaként megemlítjük a fél literes üdítőt és sört, amelynek az ára hozzávetőlegesen 300 forint, illetőlegesen 1000 forint körüli árakon olyan ételeket is vásárolhatnak a fedélzeten, mint pl. Sushi és Cézár saláta.

    Budapest útvonalon – a mentjegyek a következő árakon válthatóak:

  • Low-cost Osztályon 9 EUR-tól
  • Standard Osztályon 11 EUR-tól
  • Relax Osztályon 15 EUR -tól
  • Business Osztály 25 EUR -tól
  • Ingyenes kávé és további fedélzeti szolgáltatások
  • A RegioJet a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság.

    A vonatok jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, és Horvátország területén közlekednek, és az autóbusz járatokkal együtt éves szinten megközelítőleg 20 millió utast szállítanak. A társaság központja a csehországi Brünn (Brno) városában található és a cég tulajdonosa Radim Jančura, cseh befektető, aki korábban többek között az Év befektetője díjat is elnyerte Csehországban.

    vasút Prága Budapest Brünn RegioJet vonat fiume
    Kapcsolódó cikkek