Logisztika

Várat magára a csepeli gerincút meghosszabbítása

Az út meghosszabbítása az M0-s autóútig jelentősen javítaná a városrész közlekedését, de a benyújtott uniós pályázat ismét sikertelen lett.

Továbbra sem épülhet meg a csepeli gerincút folytatása, mert a főváros harmadjára is elbukta az erre irányuló európai uniós pályázatot – nyilatkozta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, honvédelmi minisztériumi államtitkár pénteken Csepelen újságíróknak.

A kormánypárt választókerületi elnöke kifejtette: a gerincút első szakasza, a Teller Ede út 2011-ben készült el,

meghosszabbítása az M0-s autóútig jelentősen javítaná a városrész közlekedését, megszűnnének az agglomeráció és a teherforgalom miatt a kerületben jelenleg tapasztalható forgalmi dugók.

Fotó: Faludi Imre / MTVA / MTI

Harmadszor bukta el a főváros az európai uniós pályázati pénzt, amiből a gerincút folytatását meg lehetne valósítani, és ezzel együtt elmarad a már elkészült szakasz mellé ígért közpark megépítése – fűzte hozzá.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára az ügy kapcsán kijelentette, hogy a főváros megkapja a kormány támogatását a fejlesztésekhez, ahogyan az a csepeli gerincút esetében is megtörtént, „de valahogy mégsem jön össze a siker”.

európai uniós gerincút forrás Csepel pályázat
Kapcsolódó cikkek