„Elővigyázatosságból” ideiglenesen több tucat elektromos buszt vontak ki Párizs utcáiról, miután két jármű kigyulladt – idézi a RATP tömegközlekedési vállalatot a Franc24.com. Igaz, senki sem sérült meg, a buszvezető azonnal leszállította az utasokat. A városi tűzoltóság szerint a tüzet körülbelül harminc tűzoltó oltotta el.

Az érintett modell a Bollore Bluebus 5SE, amelyből már 149-et használ a vállalat. Az első ilyen busz április 4-én gyulladt ki, a Boulevard Saint-Germainen közlekedő jármű teljesen kiégett. A 12 méteres buszok „száz százalékban elektromos jármű” felirattal futottak a francia főváros utcáin. A közlekedési vállalat azt írja a honlapján, hogy e buszokat új generációs akkumulátorokkal szerelték, …nagy energiasűrűséggel és optimális biztonsággal. Az eszközök a jármű tetején és hátulján vannak.

A Bluebus cég Vincent Bollore francia milliárdosé, akinek érdekeltségei a hír szerint a szállítástól és a logisztikától a médiáig terjednek. Mintegy 80 ezer alkalmazottal dolgozik, éves bevétele 24 milliárd euró.