Műtárgy

Bevásárolt a szaúdi kulturális miniszter

Leonardo da Vinci rekordáron, 450 millió dollárért elkelt festményének vevője lett a kulturális miniszter Szaúd-Arábiában.

Bader bin Abdullah bin Farhán al-Szaúd herceget szombaton nevezte ki Szalmán király, aki több poszton is változtatást hajtott végre a kormányban.

Fotó: AFP

A fiatal herceg közismerten jó kapcsolatokat ápol a trónörökös Mohamed bin Szalmánnal. A The Wall Street Journal című amerikai napilap korábban azt írta, hogy a Bader a trónörökös képviseletében vette meg tavaly a Salvator Mundi című Leonardo-festményt, amely az aukción valaha elkelt legdrágább műkincs.

Szaúd-Arábia washingtoni nagykövetségének tájékoztatása szerint viszont a herceg a szomszédos Egyesült Arab Emírségekben, Abu-Dzabiban lévő Louvre nevében vásárolta meg a képet.

Bader herceg és a 32 éves trónörökös a The New York Times című lap szerint együtt járt egyetemre Rijádban. Bader korábban a Saudi Research and Marketing Group elnöke volt. A jelentős arab újságokat kiadó vállalat régóta Szalmán király szűkebb családjának érdekeltségébe tartozik.

herceg Szalmán király aukció leonardo
Kapcsolódó cikkek