Megnyílt a Műcsarnok kiállítása, amelyen kilenc művész kap lehetőséget egy önálló kiállításra, azaz mindenki kap egy termet, ahol egy kurátorral karöltve bemutathatja legfrissebb munkáit. 

Ez nemcsak a művészeknek fontos pillanat, a gyűjtők is tájékozódhatnak a legfrissebb sorozatokról, trendekről, irányzatokról. A kiállító művészek: Bernát András, Dréher János, Elekes Károly, Gál András, iski Kocsis Tibor, Kazi Roland, Kucsora Márta, Mózes Katalin és Regős István. Az immár ötödik ilyen típusú tárlat a Személyesen / Frissen 2021 címet viseli, és újraértelmezi az alkotó folyamatokat térben és időben. 

Bernát András (kurátor: Reischl Szilvia) a legutóbbi években készült Tér-tanulmányait mutatja be, amelyekben kibékül az absztrakt és a realisztikus. Dréher János (kurátor: Szerdahelyi Júlia) műveiben az anyag, a faktúra és a felület kap kiemelt hangsúlyt, és képeit háromdimenzióssá formálja az általa kikísérletezett vakoló-rétegző eljárással. Elekes Károly (kurátor: Szegő György, a Műcsarnok igazgatója) jó ideje nem készít friss festményt, hanem egy régibe fest bele, és a rendbe hozó gesztus során erős iróniával él, a műtörténet toposzait kérdőjelezi meg. Gál András festőművész (kurátor: Mayer Marianna) a monokróm festészet következetes képviselője, számos hazai és nemzetközi kiállítással a háta mögött. 

Fotó: Hack Robert / Műcsarnok

A tárlaton az olajképek mellett az utóbbi három évben született akvarellsorozat darabjai is láthatók lesznek. 

iski Kocsis Tibor (kurátor: Kondor-Szilágyi Mária) az alkotásait egységes képszövetté fűzi össze, sajátos gondolkodási metódusát tárja elénk. 

Kazi Roland médiaművész (kurátor: Fazakas Réka) alkotásaiban egyszerre foglalkozik gyermekkora falusi környezetének máig élő hagyományaival és babonáival meg a legkorszerűbb tudományos doktrínákkal. Kucsora Márta (kurátor: Antalffy Péter) kiállítása monumentális érzékelésről és monumentális hatásról szól monumentális méretekben. Mózes Katalin (kurátor: Medve Mihály) festményeiben, kollázsaiban magányos vagy tétova csoportokban álló, ücsörgő emberek, arcrészletek, szemek, állatokat megidéző lények, betűk, kallódó tárgyak, geometrikus formák és angyalok láthatók. Regős István életműve (kurátor: Dekovics Dóra) egyéni utat képvisel a kortárs magyar képzőművészetben: karakteres munkái szintetizálják a naiv, a szürrealista, a mágikus realista és a metafizikus művészet jegyeit. Műcsarnokbeli kiállításán látható lesz a Bauhaus megalapításának centenáriuma alkalmából festett sorozata, Metropolisz című képciklusának legújabb darabjai és a Trabant-kanapé objektegyüttese.