Az első Marvel-képregény egy különösen értékes példánya több mint 2,4 millió dollárért (körülbelül 812 millió forintért) kelt el egy online árverésen a licitet lebonyolító aukciósház pénteki közlése szerint, amelyről az AP számolt be.

Fotó: HO / AFP

Csütörtökön 2,4 millió dollárért elkelt az első Marvel-képregény, amely

nemcsak elsősége okán különleges, hanem azért is, mert benne van a kiadó kézírásos feljegyzése arról, mennyit fizetett az egyes íróknak és rajzolóknak.

Az egyes sorszámot viselő, „fizetős példány” néven ismert füzet „a képregénygyűjtők világában a három legbecsesebb darab egyike” – mondta Vincent Zurzolo, a New York-i székhelyű ComicConnect aukciósház ügyvezetője.

A vevő nevét nem hozták nyilvánosságra, de Zurzolo azt mondta róla, hogy „egy rendkívül szenvedélyes képregénygyűjtő és befektető”, aki aki egyéb dolgokat is gyűjt.

Az 1939-ben piacra dobott, de kiváló állapotban lévő első kiadás olyan szuperhőskaraktereket mutatott be, mint a Torpedó és az eredeti Fáklya, az azonos nevű karakter előfutára, aki később a Fantasztikus Négyes tagja volt. Az 1939-es füzet nyitotta meg a képregények, filmek, sorozatok és videójátékok Marvel-univerzumát.