Nemzetközi gazdaság

Nincsenek jó helyen a pénzügyi adataink az angol jegybank szerint

Az Amazon, a Microsoft, a Google és a társaik a távmunkára való átállás miatt rengeteg banki megbízást kaptak a pandémia idején, és a kiszervezési trend tovább folytatódik.

A pénzügyi stabilitásra kockázatot jelent, hogy a pénzügyi szektor szereplői egyre több bizalmas, banktitkot képező anyagot bíznak külső tárhelyszolgáltatókra – figyelmeztet a Bank of England (BoE), amely nincs feltétlenül meggyőződve a felhőszolgáltatók titokmegőrző képességéről, féként a szaporodó kíbertámadások közepette.

Fotó: Shutterstock

Az Amazon, a Microsoft, a Google és a társaik a távmunkára való átállás miatt rengeteg banki megbízást kaptak a pandémia idején, és a kiszervezési trend tovább folytatódik. A bankok számára költségeik csökkentésével jár a kiszervezés, ugyanakkor a BoE arra is felhívja a figyelmet, hogy a a felhőszolgáltatók koncentrált erejüket felhasználva diktálhatják az árakat, ami később visszaüthet. A felvetésre a Google reagált csak, szóvivője hangsúlyozta hogy a kockázatkezelés és biztonság terén minden megtesznek és készséggel együttműködnek e téren a szabályozó hatóságokkal.

Bank of Engand felhőszolgáltatás
Kapcsolódó cikkek