Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenlétében leplezik le a Szuhoj repülőgépgyártó vadászrepülőgépet, amit egy könnyebb, olcsóbb taktikai vadászgép kifejlesztését célzó program részeként sikerült megépíteni. A bemutatót itt lehet megnézni:

Annyit már lehet tudni a sajtójelentésekből, hogy az új gép a két hajtóművel rendelkező orosz vadászrepülőgéppel ( Su-57 ) ellentétben kisebb és egyetlen sugárhajtású hajtóművel van felszerelve.

Az új harci repülőgép neve a bemutat előtt nem volt ismert, és még nem voltak adatok a képességeiről, illetve technikai adottságairól. A leleplezéskor Checkmate néven mutatták be a gépet.

A Kreml az ország fegyveres erőinek modernizálását kiemelt fontosságúvá nyilvánította, azt követően, hogy a 2014-ben Oroszországhoz annektálták az addig Ukrajnához tartozó Krím-félszigetet, amely cselekmény nyomán a Nyugattal fenntartott kapcsolatok a hidegháború utáni mélypontra süllyedtek.

A napokban az állami ipari vállalatokat felügyelő Rostec üzent is a Nyugatnak, utalva a közelmúltbeli angol hadihajóval kialakult konflikusra. 

Frissítés, megérkeztek a fotók: