Nemzetközi gazdaság

Szigorít Horvátország

A koronavírus újabb hulláma a korlátozások szigorításához vezet Horvátországban, az ország az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) szerint is egyre kockázatosabb.

Davor Bozinovic horvát belügyminiszter a csütörtöki kormányülést követően újabb szigorítások bevezetését jelezte előre. Bozinovic elmondta, hogy hétfőtől az Európai Unión kívüli, magas fertőzöttséggel rendelkező országokból – mint például Nagy-Britannia vagy Oroszország – már nem lesz elég az oltás igazolása az országba lépéshez, negatív PCR-tesztre is szükség lesz.

Fotó: Shutterstock

Mindemellett négy dalmát megyében a gyülekezési feltételeket is szigorítják, ezek részleteit pénteken közlik, a miniszter szerint azonban a helyi válságstábok dönthetnek arról, hogy engedélyezik-e az olyan rendezvényeket, amelyeket nehezen vagy egyáltalán nem lehet ellenőrizni.

A horvát tengermelléket egy hete már az ECDC is kockázatosabb besorolás alá helyezte, ami így csupán egy lépésre van a piros jelzésű, súlyosan fertőzött régiók listájától.A mostani, csütörtöki jelentés szerint az adriai partvidék továbbra is kockázatos besorolás alatt marad.

Az országban az elmúlt 24 órában 179 új fertőzöttet találtak és egy ember az életét vesztette a koronavírus hatására, így már több mint 362 ezren kapták el az országban a vírust és 8245-en vesztették életüket koronavírusban. 124-en vannak kórházban, közülük 14-en lélegeztetőgépen.

Horvátország lakosságának 39,5, a felnőttek 47,6 százaléka kapott már legalább egy oltást, a nagy részük már a második dózison is túl van.

turizmus Horvátország koronavírus korlátozások utazás nyaralás
Kapcsolódó cikkek