Mintegy 250 millió dollárért vette meg a Warner Music David Bowie pályafutásának termését – írja a Financial Times. A 2016-ban elhunyt zenész 26 stúdió albumához kapcsolódó jogok kerültek a kiadóhoz. Noha a szerződés pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, az ügyre rálátó források szerint körülbelül a fenti összeg lehetett a dalok ára.

A szerzői jogok megszerzése egyre nehezebb a kiadók számára, ugyanis az utóbbi időben egyre több tőkealap is pályázik a felvételekre, melyek aztán sugárzásuknak köszönhetően hosszú távú, kiszámítható hozamot biztosítanak. Az elmúlt hónapban Bruce Springsteen adta el katalógusát a Sony Music részére 550 millió dollárért.

Fotó: RALPH GATTI / AFP

A tavalyi évben Bob Dylan munkássága is gazdát cserélt a népszerű előadók munkásságával kapcsolatos üzletek egyikeként. A KKR és Blackstone is több milliárd dollárt szán különböző zenei jogok felvásárlására. A befektetők szerint ezek a jogok az alacsony kamatkörnyezetben képesek hozamot biztosítani a sugárzásuk után beszedett jogok miatt.

A Warner decemberben 535 millió dollárnyi hitelt vett fel hasonló tranzakciók fedezésére.