Nagyon megnehezíti Washington dolgát, ha szankciókat akarnának kivetni az orosz pénzekre abban az esetben, ha Moszkva megtámadná Ukrajnát, mivel ezek a források a brit kormány orra alatt találtak menedéket, Londonban, idézett amerikai külügyminiszériumi forrásokat a The Times napilap, akik emiatt „elképedésüket és frusztráltságukat” fejezték ki.

Fotó: Shutterstock

Előfordulhat, hogy azért nem lehet hatékony szankciókat kivetni, mert a britek túlságosan toleránsak voltak a beáramló orosz pénzek iránt vélik a lap meg nem nevezett forrásai.

Félő, hogy az orosz pénz úgy beásta magát Londonba, hogy elvész a lehetőség felhasználni Putyin ellen

mondta az egyik washingtoni forrás. 

Biden arról beszél, hogy magát Putyint szankcionálnák, de ez csak szimbolikus lehet. Putyin nem tart pénzt külföldön, mind a kleptokraták nevén van,  és pokoli sok ül belőle knightsbridge-i és belgrave-i házakban, egyenest az önök kormányának az orra alatt

tette hozzá.

Knightsbridge és Belgravia viktoriánus házakkal, kertekkel és menő éttermekkel teli belső városnegyedek Londonban, a Hyde Park és a Buckingham-palota szomszédjában. Itt van például az ikonikus Harrods áruház is.

Oroszország tagadja, hogy Ukrajna megtámadására készülne, csapatösszevonásai azonban fenntartják az aggodalmakat, és Joe Biden amerikai elnök szerint akár már februárban sor kerülhet a támadásra.