Még 2021 közepén jelentette be az Amazon, hogy a Metro Goldwyn Mayer filmstúdió elfogadta a majdnem 8 és fél milliárd dolláros ajánlatát. Ezzel egy filmipari giga üzlet jöhet létre, aminek keretében az Amazon Prime streaming szolgáltató megszerezhetné a James Bond és a Rocky franchise-ok mellett a Szolgálólány meséje című népszerű jogait is.

A megállapodásról még tavaly május végén érkeztek az első hírek, viszont ahogyan az egy ekkora tranzakciónál várható volt az egyes hatóságok rögtön ráugrottak az üzletre. Az amerikai Federal Trade Commission 2021 július elején indított vizsgálatot, amiben azt kezdték felmérni, hogy hogyan mozdulnak el a piaci erőviszonyok a felvásárlás hatására. Láthatóan az Amazon megunta a várakozást és lezárta az üzletet az FTC jóváhagyása nélkül. A vállalat valószínűleg azért szánta el magát erre a lépésre, mivel nagyjából egy hete az anti-tröszt bizottsága zöld utat adott az akvizíciónak.

Fotó: Joe Sohm / Getty Images

Mike Hopkins, az amazon alelnöke már nyilatkozott is a felvásárlásról:

Üdvözöljük az MGM munkavállalóit, alkotóit és tehetségeit a Prime Video és az Amazon Studios szolgáltatásaiban, és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk és még több lehetőséget teremtsünk a minőségi történetmesélésre a közönségünk számára.

Ezzel az üzlettel az Amazonnak megnyílt a lehetőség arra, hogy egyesítse a saját könyvtárát az MGM gyűjteményével. Így az Amazon Prime felzárkózhat a Netflix, az HBO Max és a Disney Plus hármashoz a streamingplatformok egyre élesedő versenyében.