A légzsákok hibája miatt a gyerekek megsérülhetnek egy esetleges karambolban, ezért 502 darab R1T elektromos pick-upot kénytelen visszahívni a Rivian – derült ki a Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Nemzeti Hivatala (National Highway Traffic Safety Administration; NHTSA) leveléből. A hírről beszámoló CNBC szerint egy az eddig legyártott járművek mintegy tíz százalékát jelenti.
Az Egyesült Államokban értékesített új járműveknek rendelkezniük kell egy olyan rendszerrel, amely kikapcsolja az utasoldali légzsákot, ha gyermek vagy gyermekülés van az első ülésen. A Rivian szerint az R1T elektromos pick-upok némelyikében a rendszer nem működik megfelelően, így az autó első ülésén ülő gyermek nagyobb sérülésveszélynek van kitéve egy ütközés során.

Electric Truck Maker Rivian Debuts On The Nasdaq Exchange
Fotó: Michael M. Santiago

A Rivian szervizközpontjai ingyenesen kicserélik az érintett járművek első utasüléseit. 

A tulajdonosokat július 1-ig levélben értesítik, de az NHTSA visszahívási weboldalán a járműazonosító szám megadásával ellenőrizhetik, hogy járművük érintett-e a visszahívásban.
A Riviannak nem ez az egyetlen problémája, a tavalyi év felfedezettjétől már legnagyobb patrónusai is kezdenek elpártolni