Az elharapódzó ellenére sem tapasztal olyan mértékű leiratkozási hullámot, valamint lassulást az új felhasználók számában az OnlyFans, mint amiről a Netflix számolt be. Sőt, a tartalom-előfizetési szolgáltatás felhasználóbázisa folyamatosan növekszik, miközben más technológiai vállalatoknak alkalmazott-elbocsátásba kellett kezdeniük a csökkenő kereslet miatt - írja a CNBC.

Nem tapasztalunk visszaesést – mondta Keily Blair, az OnlyFans stratégiai és műveleti igazgatója újságíróknak a Money 20/20 fintech konferencián Amszterdamban, hozzátéve, hogy havonta közel 2-3 százalékos növekedést regisztrálnak.

Áprilisban a Netflix bejelentette, hogy 200 ezerrel csökkent az előfizetők száma az első negyedévben, ami először fordult elő az elmúlt évtizedben. Rengeteg kihívással kellett szembenézniük az elmúlt időszakban, ahogyan a járványkorlátozások feloldásával az emberek újra kiszabadultak a négy fal közül. Ráadásul az infláció miatt a háztartásoknak szorosabbra is kellett húzniuk a költségvetésüket, hogy megbirkózzanak a növekvő költségekkel, és ilyenkor gyakran a nem létszükségletű előfizetések visszamondásával kezdték csökkenteni kiadásaikat.

Streaming
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Lee Taylor, a cég pénzügyi igazgatója szerint az OnlyFans teljesen más üzleti modellt alkalmaz, mint a Netflix, ráadásul az amerikai médiaszolgáltató egy nagyon telített piacon versenyez olyan nagy technológiai cégekkel, mint az Amazon, vagy olyan nagy múltú vállalatokkal, mint a Disney.

Blair elmondta, hogy az OnlyFans azért is vett részt az amszterdami Money 20/20 rendezvényen, hogy felszámolja a márkával kapcsolatos tévhiteket, és aktívan alakítsa saját narratíváját. Taylor szerint az OnlyFans sikerességét jól példázza, hogy a közelmúltban egyetlen nap alatt összesen 18 millió dollárnyi bevételt könyvelhettek el alkotóiknak.

Tavaly még álmodni sem mertek ilyen számokról, amikor a felhasználók jelentősen felháborodtak, hogy be akarják tiltani a pornográf tartalmakat az oldalon. Végül nem sikerült az új szabályzat bevezetése, és a vállalat társalapítója, Tim Stokely hónapokkal később le is mondott.

Taylor elismerte, hogy alábecsülte az OnlyFans alkotói és felhasználói közösségének „erejét”.