Sokak szerint bizarr, mások szerint viszont zseniális ötlettel állt elő a svédországi Malmö városvezetése. Olyan kukákat helyeztek ugyanis ki az utcákra, amelyek erotikus üzenettel és hangokkal köszönik meg, ha valaki kidobja beléjük a szemetet. Egy jól irányzott szemétkidobás után búgó női hang szólal meg és olyanokat nyög a járókelőknek, hogy „igen, pont oda”, vagy „később gyere vissza és csináljuk újra”.

Noha a szexi hangú kukák üzembe helyezése újdonság még Svédországban, a beszélő kukák már korábban elterjedtek, nem túl nagy sikerrel. Malmö például 2017-ben összesen 18 ilyen kukát helyezett üzembe, de mára csak kettő működik közülük. 

A koronavírus-járvány idején azt köszönték meg a kukák, ha betartották a távolságtartást, de mivel a pandémiának gyakorlatilag vége, ezért új módszerhez folyamodtak – írja a CNN

A város közterületfenntartójának szóvivője, Marie Persson kiállt a szexi hangú kukák mellett. Elmondása szerint ők jó ötletnek tartják és remélik nagy siker lesz. 

Fotó: AFP

„Szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a szemetelésre, ezért igen, külön kérjük, hogy menjenek oda a kukáinkhoz és töltsék tele őket mindenféle utcán talált mocsokkal” – mondta a szóvivő.