Rengetegen özönlöttek vasárnap este az HBO Maxra, hiszen három év várakozás után végre megjelent a Trónok harcának előzménysorozata, a Sárkányok háza. Csakhogy a több millió amerikai nézőt már nem bírta el az HBO szervere, így ezrek vártak hiába az ármányra, az erőszakra, no és a sárkányokra. Több mint 3000 kimaradásról számoltak be a Downdetector weboldalon 21 órakor New Yorkban, éppen amikor kijött a legelső rész. Az online platform valós idejű információkat nyújt a felhasználóknak a különböző webhelyek és szolgáltatások állapotáról.

English actress Olivia Cooke poses on the red carpet upon arrival to attend the HBO original drama series "House of the Dragon" premiere at Leicester Square Gardens, in London, on August 15, 2022. (Photo by Hollie Adams / AFP)
Fotó: Hollie Adams / AFP

Az HBO Max tulajdonosa, a Warner Bros. is felszólalt az ügyben, és a fennakadásért az Amazon Fire TV-t hibáztatta. Ez Android-alapon működik, és képes a normál televíziót okossá alakítani, segítségével telepíthetők a különböző Android-alkalmazások is a készülékre. 

Előfizetők milliói nézik sikeresen a műsort. Tisztában vagyunk vele, hogy a felhasználók egy kis része Fire TV eszközön keresztül próbál meg csatlakozni, amelynek problémái vannak. Folyamatban van a helyzet megoldása

– mondta a vállalat képviselője.

A Bloomberg szerint ennek ellenére sok felhasználó panaszkodott az HBO Maxra a Twitteren. Számos streamingcég nehezen tud lépést tartani a megemelkedett kereslettel, így például 

az év elején a Stranger Things évadzáró megjelenése miatt a Netflix platformja is összeomlott.

A Sárkányok háza több mint három évvel a Trónok harca utolsó epizódja után debütált, és önmagában rekordszámú, 19,3 millió nézőt vonzott az HBO képernyőjéhez. Az előzmény közel kétszáz évvel a trónok harca eseményei előtt játszódik, és a Targaryen-ház végének kezdetét, valamint a Sárkányok tánca néven ismert targaryeni polgárháború előtti eseményeket mutatja be.