A Donald Trump volt amerikai elnök Mar-a-Lagó-i otthonát átkutató FBI-ügynökök hétfőn tizenegy titkos dokumentumcsomagot foglaltak le, köztük olyanokat, amelyeket kifejezetten szigorúan titkosnak minősítettek, és csak különleges kormányzati létesítményekben lehetnek hozzáférhetők – írta a The Wall Street Journal pénteken.

A lap újságírói által megtekintett háromoldalas listán szerepeltek többek között a francia elnökről szóló információk is.

A lista utal egy olyan dokumentumcsomagra is, amelyet Különböző minősített/TS/SCI dokumentumok megjelöléssel láttak el, amely a szigorúan titkos/érzékeny információkat jelöli. Az újság szerint az ügynökök négy szupertitkos, három titkos és három bizalmas dokumentumcsomagot gyűjtöttek össze. A lista nem tartalmazott további részleteket a dokumentumokról.

Trump ügyvédei azzal érvelnek, hogy a volt elnök hivatalából való távozása előtt feloldotta az anyagok titkosítását. A The Wall Street Journal szerint bár az elnöknek valóban joga van a dokumentumok titkosításának feloldására, vannak olyan szövetségi előírások, amelyek meghatározzák ennek a folyamatát.