Ivan Fedorov, az orosz megszállás alatt lévő város vezetője azt mondta, 

a megsemmisült orosz támaszpont az Avtokolorit autó-, traktor- és mezőgazdasági gépgyártáshoz szükséges színes öntöttvasat előállító üzem területén állt.

Fedorov beszámolt arról is, hogy Melitopol közelében, Mirnij településen az ukrán hadsereg megsemmisített egy épületet, amelyben a térség Ukrajnától való elszakadásáról szóló népszavazást készítették elő. Megjegyezte, hogy az elmúlt három hétben „minden nap történt valami az oroszokkal a régióban”.

Russian servicemen patrol a square with the Russian national flag in central Melitopol, amid the ongoing Russian military action in Ukraine, on June 14, 2022. (Photo by Yuri KADOBNOV / AFP)
Fotó: Yuri Kadobnov / AFP

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Energoatom vállalat vasárnapi közleményében arra figyelmeztetett, hogy 

ha valamilyen súlyos baleset történne a zaporizzsjai atomerőműnek akár egy energiablokkjában is, a sugárfelhő nemcsak Ukrajna déli részére, de Oroszország déli, délnyugati területeire is kiterjedne. Ezt az augusztus 29-re előre jelzett széljárás alapján számították ki.

A vállalat javasolta, hogy a veszélyeztetett területeken lakók megelőzés céljából kezdjenek el jódot szedni, és lehetőleg minél kevesebbet menjenek ki az utcára.

Az ukrán vezérkar harctéri helyzetjelentésében azt írta, hogy

az ukrán katonák a Donyec-medencében az orosz erők offenzíváját három irányban verték vissza:

Szlovjanszk, Avgyijivka és Bahmut felé. Az Ukrajinszka Pravda hírportál a CNN amerikai hírtelevízió egy háttéranyagára hivatkozva arról írt, hogy az ukrán erők egyre gyakrabban használnak egy ellenállási módszert, amelyet az Egyesült Államokban dolgoztak ki a közelmúltban. Ezt különösen az Oroszország által Ukrajnától még 2014-ben önkényesen elcsatolt Krím félszigeten véghez vitt robbantássorozat bizonyítja.