Rövid életűre sikeredett a Netflix legújabb igazolása. A streamingszolgáltató cég még júniusban csábította át az Electronic Arts játékkiadótól Ken Barkert, aki a pénzügyi osztályt kapta meg a filmes vállalatnál. Most viszont Barker benyújtotta lemondását, október 7-i hatállyal, azaz alig valamivel több, mint három hónapot dolgozik új munkaadójánál. 

Fotó: AFP

A Netflix a Marketwach cikke szerint sietett leszögezni, hogy Barker döntése mögött kizárólag személyes okok húzódnak, senkivel sem volt vitája a cégnél, és a vállalat pénzügyi helyzete sem adott okot a hirtelen távozásra. Ideiglenesen Spencer Neumannra bízták Barker posztját, amíg megtalálják a legmegfelelőbb embert a feladatra. 

Újabb áremelésre készülnek a streamingszolgáltatók, a Disney-t követhetik a többiek

Egyes vállalatvezetők szerint az előfizetők lemorzsolódása még a magasabb árak mellett sem fog felgyorsulni.

Barker a távozásával mesés fizetésről mondott le: a lap szerint a Netflixnél 2,4 millió dollár volt az éves alapfizetése, amelyhez még tartozott egy 600 ezer dollárnyi részvényvásárlási opció is. 

A Netflixnek az utóbbi hónapokban többféle nehézséggel kell megbirkóznia. Elsősorban a csökkenő előfizetőszámokkal, illetve az áremelkedésekkel, valamint az újfajta előfizetői rendszer körül kialakult negatív hangulattal is. A cég a második negyedévben sok előfizetőt vesztett, és várhatóan ez a folyamat a harmadik negyedévben is folytatódott. Ennek ellenére még mindig a legtöbb előfizetővel rendelkezik világszerte, de a versenytársak már jönnek fel a nyakára.