BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

New Yorkban él a világon a legtöbb milliomos

Egy felmérésből kiderült, hogy a legtöbb milliomos New Yorkban él. A Henley & Partnes konzultációs cég adatai szerint több mint 345 ezer milliomos, 15 ezer multimilliomos és 59 milliárdos él a városban. A legtöbb milliárdos viszont nem itt él, hanem a Szilícium-völgyet magában foglaló San Francisco-öböl térségében. Az itt élő milliárdosok száma 62.

Több gazdag ember él New Yorkban, mint a világ bármely más városában – áll a Henley & Partnes konzultációs cég összegzésében, amelyet a CNBC idézett.

New,York,Times,Square,Traffic,At,Night,-,Summer,2008
Fotó: Shutterstock

A jelentés szerint New Yorkban 345 600 milliomos és 15 470 multimilliomos él. Multimilliomosnak számít az, akinek a vagyona meghaladja a 10 millió dollárt. Emellett 737 ember vagyona meghaladja a 100 millió dollárt, 59-en pedig milliárdosok.

A CNBC szerint a 

New York 8,38 millió lakosának mintegy 4 százaléka rendelkezik több mint egymillió dollár értékű befektetésre alkalmas vagyonnal 

– ingatlannal, készpénzzel vagy részvénnyel.

Elon Musk még az arany árfolyamát is meg tudja százszorozni

Több mint 165 ezer dollárért kelt el néhány emléktárgy, amely Elon Musk egyetemi éveiből származik, köztük egy ajándékba adott arany nyaklánc.

A legtöbb gazdag lakossal rendelkező városok rangsorában a második helyen Tokió végzett (304 900 milliomossal és 12 milliárdossal). Tokióban 7350-en multimilliomosok, 263 embernek a vagyona több mint 100 millió dollár.

NEW YORK, USA - JULY 13, 2008: Unidentified people on the street of New York at July 13, 2008. At 2010 population of New York City was more than 19 million.
Fotó: Shutterstock

A harmadik helyen a Szilícium-völgyet magában foglaló San Francisco-öböl térsége áll. Érdekesség, hogy ezen a területen kevesebb a milliomos és a multimilliomos, mint New Yorkban, viszont több a milliárdos. 

Ekkora vagyonnal 62-en büszkélkedhetnek a San Francisco-öbölben.

A milliomosok száma szerint a listán a negyedik London (272 400), Szingapúr pedig az ötödik (249 800).

Ezután három amerikai város következik: a hatodik Los Angeles, a hetedik Chicago, a nyolcadik pedig Houston.

A milliomosok száma szerint Peking a kilencedik, amelyet az ugyancsak kínai Sanghaj követ.

Már nem Jeff Bezos a világ második leggazdagabb embere

Gautam Adani indiai mágnás vagyona nőtt a legnagyobb mértékben 2022-ben, Jeff Bezost is megelőzte, és ezzel a világ második leggazdagabb embere lett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.