Inkább még fizet is ügyfeleinek a brit Octopus energiaszolgáltató, csak minél kevesebb áramot használjanak a csúcsfogyasztási időszakokban; így akarják megelőzni a téli áramkimaradásokat – közölte pénteken a cég.

Fotó: Barry Hayden / Octopus Energy Press

Ahelyett, hogy egész országrészeket kapcsolnánk ki, ha hiány van, inkább megjutalmazzuk azokat, akik kevesebb energiát használnak a csúcsigény idején

– mondta Greg Jackson, az Octopus vezérigazgatója.

Az úgynevezett Saving Sessions keretében az Octopus 1,4 millió, okosmérőórával rendelkező ügyfelét és mintegy 5000 intézményi partnerét e-mailben és sms-ben értesíti azokról az időszakokról, amikor fizetnek nekik energiafelhasználásuk csökkentéséért.

Az Octopus közölte, hogy novembertől márciusig várhatóan átlagosan 4 fontot fizet (1 font = 483 forint) minden egyes ilyen csúcsidőszakban a spórolós felhasználóknak, akik így az egész idényben összességében akár 100 fontot is kereshetnek, amellett, hogy a kisebb energiafelhasználással a díjukat is csökkentik.

Tengerre építik a világ legnagyobb szélerőműparkját a britek

A világ legnagyobb szélerőműparkját építik meg Nagy-Britanniában – jelentette be a brit energia- és klímaügyi miniszter.