Bemutatta GranTurismo nevet viselő új modelljét a Maserati hétfőn. A Stellantis tulajdonában álló márkának ez lesz az első típusa, amely teljesen elektromos változatban is kapható lesz. A nyereséges működésre tavaly visszatérő Maserati ígérete szerint 2025-ig minden autója elérhető lesz elektromos kiszerelésben is.

Fotó: Maserati

Az olasz brand elektromos hajtása a cég közleménye szerint Formula E technológián alapul majd, mivel a Maserati jövőre elindul a versenysorozatban. A GranTurismo azonban háromliteres, hathengeres belsőégésű motorral is kapható lesz, két változatban, amelyek 490 és 500 lóerős teljesítményre lesznek képesek.

A hivatalosan jövőre debütáló kocsi azonban nem lesz olcsó, az ára 200 ezer eurónál kezdődik mind az elektromos, mind a belsőégésű változat esetén. A luxusautókat a Stallantis torinói Mirafiori üzemében gyártják. A Maserati további részleteket a 2023 első negyedévében tartandó hivatalos bemutatón árul el, a kocsi pedig várhatóan jövő év második negyedévétől kapható – írja a Reuters.