Valerij Revenko, a fehérorosz védelmi minisztérium nemzetközi katonai együttműködésért felelős osztályának parancsnoka a Twitteren jelentette be, hogy megérkeztek az első szerelvények a regionális haderőben szolgáló orosz katonákkal, akiknek elhelyezése néhány napig tart. A számuk kicsivel kilencezer alatt lesz – tette hozzá. 

Sertolovo,,Russia,-,July,02,,2022:,Train,With,Russian,T-72b3m, SERTOLOVO, RUSSIA - JULY 02, 2022: Train with Russian T-72B3M tanks of T-72B3M on the railway tracks of a military unit on a sunny July day orosz, oroszoország, tehervonat, katona, katonai vonat, tankok, tank, harckocsi, felszerelés, utánpótlás, nyersanyag, hadsereg
Fotó: Shutterstock


   Minszk a héten jelentette be, hogy

 az ország határainak az ukrán fenyegetéssel szembeni védelmére hivatott

 közös katonai egységet hoznak létre Oroszországgal. Mindeddig nem lehetett tudni, hogy hány orosz katonát telepítenek fehérorosz területre, az ukrán határ közelébe. Fehéroroszország, amely Oroszország szövetségese az ukrajnai konfliktusban, már a háború elején átengedte a területét az orosz hadseregnek céljai megvalósításához, de a fehéroroszok eddig nem vettek részt az ukrán területen folyó harcokban. Minszk azt állítja: nem is gondolkodik azon, hogy az orosznál jóval kisebb hadserege velük együtt vállvetve harcoljon Ukrajnában.

 

A fehérorosz KGB szerint hamarosan fordulat következik az ukrán háborúban

Lukasenko közös fehérorosz–orosz csapatok létrehozását jelentette be.