Az új alkalmazás valószínűleg még nagyobb szereplővé tenné az Amazont egy olyan területen, amely már jövedelmezőnek bizonyult számára: egymilliárd dollárt költött arra, hogy az idei szezontól 11 évre kizárólagos jogot szerezzen az amerikaifutball-liga, az NFL csütörtök esti mérkőzéseire. Ez azonnal kifizetődött a cégnek, miután állítólag

már a legelső közvetítés az Amazon Prime történetének legnézettebb főműsoridős estéje volt az Egyesült Államokban.

Az Amazon lehet a nagy kutya a sportstreaming világában

Az Amazon önálló sportközvetítő alkalmazása összhangban állna a stratégiájával, hogy a Prime Video platformon keresztül erősítse sportprogramozási kínálatát – írta a Business Today. A The Information jelentése szerint a vállalat olyan versenytársakkal fog küzdeni, mint a Disney, amely jelenleg piacvezető a sportszegmensben.

Journalist Giulia Missoni, opinionists Clarence Seedorf,DIEGO ARMANDO MARADONA STADIUM, NAPOLI, ITALY - 2022/09/07: Journalist Giulia Missoni, opinionists Clarence Seedorf, Ezequiel Lavezzi and Paolo Cannavaro are seen in an Amazon prime video TV set during the Champions League Group A football match between SSC Napoli and Liverpool FCNapoli won 4-1 over Liverpool. (Photo by Andrea Staccioli/Insidefoto/LightRocket via Getty Images)
Az Amazon közvetített a Maradona Stadionban rendezett egyik első sporteseményről is. Fotó: Getty Images

A társaság birtokában van számos nagy horderejű sportesemény streamelésének joga, beleértve a Thursday Night Football és a Premier League labdarúgó-mérkőzéseit az Egyesült Királyságban. Az új jelentéssel összhangban az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy a közelmúltban egyedülálló eszköznek nevezte az élő sportot, és megerősítette, hogy a márka továbbra is fektet ebbe.

Fizetni kell az Amazon Prime-ért?

Az Amazon egyébként más sporttartalmakba is befektetett, hogy kiegészítse az élő játékokat: eredeti sportbeszélgetéseket indított a Prime Video és a Freevee hirdetésekkel támogatott streamingszolgáltatásán keresztül. Ami az előfizetési díjakat illeti, az Amazon a jelenlegi Prime Video-csomagokhoz kötheti a sportközvetítések előnyeit, és új szintet hozhat létre exkluzív sporttartalommal. Az amerikai futball rajongói már most hatalmas számban voltak kénytelenek előfizetni a Prime-ra.

Lehet élőben is nézni sportközvetítéseket az Amazon Prime-on

Ez talán a legnagyobb visszhang az Amazon első igazi NFL-streamje után, amely múlt csütörtök zajlott le.

A Kansas City Chiefs és a Los Angeles Chargers mérkőzése lett az első olyan NFL-meccs, amelyet csakis kizárólag az Amazon Prime-on (vagy bármilyen streamingszolgáltatáson) keresztül közvetítettek.

A Kansas Cityben élők és a Los Angeles-iek nézhették a televízióban, de az ország többi részén csak streaming volt.

Bealkonyulhat a moziknak, egyre erősebb lehet az Amazon

Az Insider szerint a moziknak hatalmas érvágás lehet, hogy a Disney láthatóan a kis képernyőkön képzeli el a Csillagok háborúja jövőjét. Ennek oka egyértelműen a folytatástrilógia lesújtó fogadtatása lehet – írtuk korábban. Látni kell, hogy minőség terén már nincs különbség egy streamingsorozat és egy mozifilm között, a büdzséket tekintve szinte egyenlők az esélyek. A The Rings of Power például a valaha készült legdrágább televíziós sorozat lett a maga 465 millió dolláros költségvetésével.

Borítókép: Az Amazon egyik szolgáltatása  (Fotó: Shutterstock)