Nemzetközi gazdaság

Hamarosan indul a licit az elkobzott orosz jachtokra és kastélyokra

Ukrajna elárverezi a lefoglalt orosz vagyont. A befolyt pénzt újjáépítésre használják.

Az orosz–ukrán háború majd egy éve alatt több szankciót vetettek ki Oroszországra, valamint orosz emberekre. Ezen intézkedések keretein belül jó néhány orosz vagyontárgyat foglaltak le világszerte. Az ukrán miniszteri kabinet jóváhagyta az Ukrajnában lefoglalt orosz vagyontárgyak értékesítésének szabályait – jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök. Erről korábban Németország is azt mondta, hogy támogatná.

Russian-Owned Property On Italy's Island Of Sardinia Targeted By Sanctions
orosz
Hamarosan licitálhatunk az elkobzott orosz jachtokra és kastélyokra.
Fotó: Getty Images

A Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál cikke szerint a kabinet döntése alapján a lefoglalt vagyontárgyak értékesítése az állami vagyonalap elektronikus árverésein keresztül zajlik majd.

A kormány nyílt és átlátható eljárási módot dolgozott ki. Az elkobzott tárgyakat ukrán vagy külföldi vállalkozások vásárolhatják meg

– emelte ki az ukrán kormányfő.

Denisz Smihal kihangsúlyozta, hogy az orosz vagyontárgyak, valamint ingatlanok eladásából befolyt pénzeket Ukrajna újjáépítésére, infrastrukturális projektekre, új lakások építésére és aknamentesítésre fordítják majd. Azaz sok olyan dologra, amely visszaadhatja a reményt a lakosság számára.

Állítólag Oroszország egy tengeri drónnal támadta meg a Dél-Ukrajnát Moldovával és Romániával összekötő hidat

Hatalmas robbanás rázta meg a Zatoka hidat Ukrajna déli részén, Odessza közelében, a Moldovai Köztársaságba és Romániába vezető legfontosabb úton. Egy a Twitteren közzétett videón látható részletek alapján valószínűnek tűnik, hogy egy felszíni tengeri drón támadása nyomán robban fel egy bomba a híd egyik pillére mellett. 

 

orosz vagyon Ukrajna árverés
Kapcsolódó cikkek