Távozik posztjáról Marne Levine, aki korábban a Facebook globális közpolitikai alelnökeként, az Instagram operatív igazgatójaként, valamint a Facebook globális partnerségekért, üzlet- és vállalatfejlesztésért felelős alelnökeként dolgozott – jelentette be a Meta hétfőn közleményben.

LOS ANGELES, CA - APRIL 07:  Honoree and COO of Instagram Marne Levine attends the My Friend's Place 30th Anniversary Gala at Hollywood Palladium on April 7, 2018 in Los Angeles, California.
Marne Levine 13 év után megválik a Metától.
Fotó: Vivien Killilea / Getty Images

Az üzleti igazgató 13 év után, február 21-én lép le a vállalat éléről, és nyárig marad a Meta alkalmazottja.

Levine a cég befolyásos vezetője volt, az Instagram első operatív igazgatójaként dolgozott, ahol segített a fotómegosztót a Meta egyik alapalkalmazásává tenni a Facebook mellett. A Facebook üzleti vezérigazgatójának 2021 nyarán nevezték ki, néhány hónappal azelőtt, hogy a cég megváltoztatta a nevét Metára.

Mielőtt a Facebookhoz csatlakozott volna, az Obama-kormányzatban, a Fehér Házban dolgozott a Nemzeti Gazdasági Tanács kabinetfőnökeként és az elnök gazdaságpolitikáért felelős különleges asszisztenseként. Pályafutását Bill Clinton elnök alatt az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumában kezdte.

A Meta azt is közölte, hogy Nicola Mendelsohn és Justin Osofsky a jövőben vezető értékesítési és partnerségi vezetőként kibővített szerepköröket kap, és Javier Olivan operatív igazgatónak fog jelenteni.