Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tegnap Tbilisziben találkozott Levan Davitashvilivel, Georgia miniszterelnök-helyettesével és egyben gazdasági miniszterével. A tárgyaláson áttekintették Magyarország és Georgia gazdasági kapcsolatait, különös tekintettel az iparra – közölte szombaton a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. 

Fotó: AFP

Tbilisziben éppen erőszakos összecsapások zajlanak, amelyek a napokban robbantak ki.  

A tárca közleménye szerint a két miniszter megállapította, hogy az elmúlt években a két ország közötti folyamatosan fejlődik, soha nem látott szintre emelkedtek. Az áruforgalom értéke mára megközelíti a 90 millió eurót. 

20220930 Budapest Mathias Corvinus Collegium  MCC  által szervezett konferencia Fotó: Móricz Sabján Simon MOR  Világgazdaság  VGA képen: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter  20220930 Budapest 
Mathias Corvinus Collegium  MCC  által szervezett konferencia 

Fotó: Móricz Sabján Simon MOR  Világgazdaság  VG
A képen: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság  

Nagy Márton kiemelte, hogy hazánk a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben úgy védheti ki a recessziót, és érhet el 1,5 százalékos növekedést, ha tovább javítja exportteljesítményét, versenyképességét.

Egyetértettek abban, hogy a két ország gazdasági, kereskedelmi kapcsolatait tovább kell erősíteni és mélyíteni, ezért a két ország közti párbeszéd folyamatos marad a jövőben is. Kiemelték, hogy mindkét fél törekszik arra, hogy az együttműködés a vállalkozások szintjén, a vállalkozások közvetlen kapcsolatait tekintve is egyre erősebbé és kiterjedtebbé váljon.