A pankrációkat szervező WWE az amerikai Colorado és Michigan állam szerencsejáték-felügyeletével tárgyal, hogy lehetővé tegye a sportfogadást a mérkőzéseire. Ebben az sem jelenthet akadályt, hogy a meccsek forgatókönyvet követnek, amelynek az eredménye is előre el van döntve.

WWE Monday Night Raw
BOSTON, MA - March 6: Bianca Belair carries Carmella during WWE Monday Night Raw at the TD Garden on March 6, 2023 in Boston, Massachusetts (Photo by Matt Stone/MediaNews Group/Boston Herald via Getty Images)
Fotó: MediaNews Group / Boston Herald via Getty Images

A WWE az EY segítségével tartaná titokban az eredményeket, hasonlóan az Oscar- vagy Emmy-díjak esetén bevett gyakorlathoz, ahol szintén könyvvizsgáló cégek, mint az EY vagy a PwC felelnek azért, hogy avatatlanok idő előtt ne tudhassák meg az eredményt. Ráadásul 

a WWE érvelése szerint az Oscar-díjak nyerteseire már most is lehet fogadni, noha ott is vannak, akik ismerhetik a győzteseket.

Bár az Oscar-díj nyerteseit néhány ember már tudja azok kihirdetése előtt, azokat nem írják meg előre. Ráadásul a felügyeleti engedély sem garancia arra, hogy a fogadóirodák felkínálnák a lehetőséget a szerencsejátékosok számára.

Amennyiben a WWE sikerrel jár, az megnyithatja az utat arra, hogy más, szigorúan őrzött, előre megírt eseményekre is lehessen fogadni, például sorozatokban bekövetkező halálokra vagy szerelmekre. Ugyanakkor 

a szerencsejáték engedélyezése a WWE-t is átalakíthatja. 

A társaság vezetői szerint hónapokkal előre meg kellene írni a meccsek eredményeit, amit azonban a pankrátoroknak csak röviddel a kezdő gongütés előtt árulnának el. A januári Royal Rumble idején a hónapok múlva következő Wrestlemania győztese is ismert lehet – magyarázták a CNBC-nek a WWE vezetői.

A fogadások engedélyezésével a WWE új rajongókat szólíthat meg, és az eladás előtt álló társaság értékét is feljebb tornázhatja. A cég kreatív vezetője a pankrációban csak Triple H. néven ismert Paul Levesque, miután júliusban Vince McMahon lemondott vezérigazgatói és igazgatótanácsi elnöki címéről, miután szexuális zaklatással vádolták. McMahon januárban visszatért az igazgatótanács élére mint ügyvezető elnök, hogy levezényelje a cég eladását.