Nemzetközi gazdaság

Delfin-, beluga- és fókahadsereget verbuvált Moszkva – állati elmék

Az orosz hadsereg a delfinek mellett beluga bálnákat és fókákat is besorozott. A háború az állatvilágot sem kíméli.

Oroszország csaknem duplájára növelte Szevasztopolban az úszó emlősök számára fenntartott ketreceit a brit védelmi minisztérium információi alapján. Ezek nagy valószínűség szerint olyan palackorrú delfinek ketrecei lehetnek, amelyeket harci cselekményekre képeztek ki – számolt be róla a The Guardian.

dolphins, delfinek
Fotó: Shutterstock

A hírszerzési információk alapján a orosz hadseregnek az a célja ezekkel a vízi emlősökkel, hogy az ellenséges búvárok vagy kisebb tenger alatti eszközök elleni védekezés során bevesse őket.

A hírek szerint nem csupán delfinek estek áldozatául az orosz hadsereg kötelékébe való kényszersorozásnak, a hírek szerint a haditengerészet beluga bálnákat és fókákat is használ a küldetésekhez. Az oroszok tavaly nyár óta jelentős beruházásokat hajtottak végre a fekete-tengeri flotta fő bázisának számító szevasztopoli kikötőben. Delfineket először tavaly májusban telepítettek a helyszínre.

A brit védelmi minisztérium képeket is megosztott a helyszínről. A szevasztopoli kikötő a Krím félsziget 2014-es annektálása során került Oroszország teljes ellenőrzése alá.

Több ezer delfin vált már az orosz–ukrán háború áldozatává

Az Oroszország által indított háború nem csak a szárazföldön és nem csupán a lakosság körében végez szörnyű pusztításokat, az élővilág is súlyos károkat szenved a harcok miatt.

 

Oroszország orosz hadsereg Szevasztopol delfin
Kapcsolódó cikkek